2012. február 1., szerda

Tanulság

A dolgokat kár siettetni. Előrehoztam a kampánykezdést, hogy játszhassunk két hete hétvégén, de nekem nagyon nem tetszett a végtermék.
"Szerencsémre" a karakteralkotás alaposan elhúzódott, mivel még friss a rendszer, és a játékosok egy része eléggé elszarakodott a felszerelés válogatással, így nem jutott túl sok idő magára a játékra, ám ami jutott, az annyira nem tetszett.
Először is, nem értem végig minden leíráson, amin akartam a Forgotten Realms világismertetőn, így nem tudtam olyan stabil hátteret biztosítani, amilyet én akartam. Másodszor, maga a kaland nem tetszett amit meséltem. Egy teljesen egyszerű koboldhentelés, minden extra nélkül. Ráadásul majdnem bele is halt egy karakter pár kis vakarcsba. Na jó, kb. 10 dobásból 3 kritikus lett, így elég hamar le lehet operálni azt a 11 HP-t ami egy első szintű harcosnak van. Valahogy nekem nagyon nem jött be az egész.
Megoldásként valószínűleg elnézést kérek a srácoktól, és újrakezdem az egészet, tiszta lappal, talán még máshol is kezdünk, mint eredetileg terveztem. Eredetileg Cormyrban kezdtünk, Eveningstar városkában, de lehetséges, hogy királyságot fogok váltani, Cormyrban valahogy túl nagy a rend...
Mindenesetre most egy ideig nem mesélek, hanem játékosként működök közre, ha mindenki ideje engedi és össze tudunk újra ülni. Talán még a kelta settinget is életre hívom tavasszal, majd kiderül még, ötletek tervek vannak, de most inkább majd a karakteralkotásra fordítok több energiát. Egyik egy Vampire ancilla kidolgozása, egy misztikus kalandra, másik pedig egy új fantasy setting és rendszer lesz, ahol valószínűleg valami "csöves varázslót" fogok alkotni. Egyelőre az új setting és rendszer TOP SECRET státuszban van, de hamarosan napvilágot láthat. Nekem nagyon bejött amit eddig megismertem belőle, nyálcsorgatva várom az újabb információmorzsákat!

4 megjegyzés:

  1. Ouch. Én szerencsére régen botlottam bele "elhalálozott" játékba (nagyrészt egy kezdő player szabotálása miatt omlott össze minden), de látom, hogy más esetben is beüthet a gond.
    Azt hittem, hogy marad az AD&D, ha nem Te mesélsz, akkor is.

    Top secret rendszer? Sosem szerettem a zsákbamacskát...

    VálaszTörlés
  2. A top secret-ből én már ismerek jó pár dolgot, ma zöld asztal mellett pedig tovább folytatódnak a megbeszélések (biliárdozunk egyet :D).
    Az elhalálozott játék most az én hibám volt leginkább, mert nem tudtam rendesen felkészülni, hamar jött, hogy nekem kéne mesélnem. Én pedig elvállaltam, "csak hogy legyen játék", csak időm nem volt rá, hogy összerakjam a kezdést rendesen. Mea culpa.
    Az AD&D marad, nálam mindenképp, az új rendszer pedig egy kellemes hibrid lesz, leginkább klasszikus vonásokkal. Szóval azért ezt a rendszert nem dobjuk ki a repertoárból, max. alakítunk rajta. :D

    VálaszTörlés
  3. Tulajdonképpen már megtekinthető az anyag a vasteras.freeblog.hu címen. Egyelőre csak szetting alapok, hétvégén remélem már karakteralkotási konkrétumokkal is jövök.

    VálaszTörlés
  4. Akkor most már kitehetem ide jobb oldalra a linktárba! :)

    VálaszTörlés