2012. január 17., kedd

AD&D kampány előrehozott kezdéssel

Nagy úr, ha az ember már nem szerepezett egy hónapja lassan és senki nem nagyon akar mesélni. Ilyenkor történnek olyan dolgok, amikre én se számítok, hogy például benyögöm, hogy akkor mesélek és elkezdem a kampányt mesélni, amit beígértem, csak még nincs minden kész vele.
Mivel szeretném, ha kiforrottabb karakterek lennének előtörténettel, így szerintem karakteralkotás után egy laza bemelegítő kalanddal nyitom majd hétvégén a történetet, hogy a játékosok megbarátkozzanak a karaktereikkel, egy alapvető személyiséget adjanak nekik, és legyen ötletük majd következő alkalomra egy előtörténetet összedobni. És innen majd ténylegesen indulhat majd az "igazi" cselekményszál. Amúgy is azt tervezem, hogy magába a fő eseményekbe nem első szinten csöppennek bele, így pár kalandnak még nem lesz köze hozzá, az összeszokást, bajtársiasság kialakulását és a fejlődést szolgálják. Így viszonylag lehet elsőre epizód jellegű kalandokkal operálni, és egy kis hírnévre tehetnek szert a játékosok karakterei.
Maga a szetting Forgotten Realms, de még a következő napokban pontosan elhelyezem, hogy melyik területén játszódjanak az események. Egy-két később is előkerülő szereplőt is megismerhetnek majd a srácok, kis valóságérzetet adva a későbbieknek, ilyen lesz pl. a tartomány ura szerintem.
Teljes AD&D szabályrendszer, a karakteralkotás 3d6 kétszer, jobbikat megtartva, szabadon osztva el a tulajdonságokra a kapott értékeket. Nem lesznek szuper karakterek így elvileg, de éppenséggel gyengék se, és mindenki lehet nagyjából azzal, amivel szeretne. Persze Paladin és Ranger nem túl esélyes, hogy lesz, de hát ez van, lehet élni ezek nélkül is.
A hétvégi kaland már nagyjából össze van rakva fejben, még a papírmunka hiányzik. Epizódként is megállja majd a helyét reményeim szerint, így talán majd valami civilizáltabb formában is közzéteszem, ha jut rá időm, hogy rendesen leírjam gépen is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése