2012. február 21., kedd

Celtic Age: A kocsmatöltelék

Ravenheart ötlete alapján, íme: a kocsmatöltelék! :)


Kocsmatöltelék

A kocsmatöltelékek, mint ahogy nevükből kiderül, a csapszékek állandó vendégei. Mikor épp nem borgőzös álmukból ébrednek és térnek vissza kedvenc ivójukba, kardforgató karjukat bocsájtják áruba, hogy legyen miből fedezniük a további estéket. Mikor nem részegek, meglepő jártasságról tesznek tanúbizonyságot különböző területeken.
Kocsmatöltelék lehet kiöregedő zsoldos, nagyhangú, egyelőre még csak a kitalált történeteiben hősies férfi, vagy akár piti városi tolvaj, aki egy pohár itókában keres nyugalmat, és esetleg információt vagy kis "kölcsön" pénzt a kocsma népének körében. Utóbbi lefülelt cselekedetek robbantják ki olykor a legendásan hangos és hatalmas káosszal járó kocsmai verekedéseket.
A kocsmatöltelékek a legkülönfélébb fegyvereket birtokolják, "hétköznapi" foglalkozásuknak megfelelően. Lehet egy buzogány pajzzsal kiegészítve, pusztán egy tőr, egy rendre a kocsmában felejtett ütött-kopott hosszúkard... Legjellemzőbb páncélzatuk a meglehetősen viharos időket látott bőrvért, bár csak akkor öltik fel, ha természetes közegükből kiszakadnak, és valami dolguk van a nagyvilágban.

·         Az áttivornyázott esték és az eközben kialakuló kocsmai balhék meglehetősen megedzik a kocsmatöltelékeket, így induláskor +1 járul az Állóképességükhöz (Constitution).
·         A következő fókuszok közül választhatnak egyet: Constitution (Drinking) vagy Dexterity (Brawling).
·        A csapszékek népe igen változatos, így egy kocsmatöltelék lehet mind Harcos (Warrior), mind Zsivány (Rogue).

Karakteralkotáskor a következő táblázat alapján kapnak két bónuszt:

2d6 eredménye
Bónusz
2
+1 Communication
3-4
Focus: Constitution (Stamina)
5
Focus: Dexterity (Legerdemain)
6
Focus: Perception (Hearing)
7-8
+1 Dexterity
9
Focus: Strength (Intimidation)
10-11
Focus: Communication (Gambling)
12
+1 Perception

1 megjegyzés: