2012. február 19., vasárnap

Celtic Age: A milícia

Íme, a következő háttér, a neve nagyjából mindent elmond.


Milícia

A városok és falvak lakói közül az erősebbek fegyvert ragadnak vész esetén, hogy megvédjék otthonukat, és ismerőseiket. Ezek az emberek a milíciák, kik egy átlagos napon földjeiken dolgoznak, vadásznak, vagy halásznak, de külső fenyegetés esetén felkapják a falon lógó, vagy épp egy láda mélyén tárolt fegyvereiket és felveszik a harcot az ellenséggel. Ezek között az emberek között mindig akadnak álmodozók és nagyra vágyók, belőlük lesznek azok, akik fegyverüket választván a nagyvilágban próbálnak megélhetést keresni. Általában zsoldos, testőr vagy egyszerű útonálló válik az ilyen emberekből.
Fegyverzetük igen sokféle lehet, leginkább az egyszerűek dominálnak, mint amilyen a balta, furkósbot, lándzsa, bár előfordulhat egy-egy kard vagy buzogány is, mint családi örökség, többen íjat használnak. Általában csak a könnyebb, olcsóbb vértekre futja a milíciának, legjellemzőbb a bőrvért. Lehetőség szerint pajzsot használnak, ha egykezes fegyvert forgatnak, ezek olcsó kis vagy közepes fapajzsok.
  • A milíciák mindennapi élete az állandó munkából állt sokáig, ami igen megedzette őket, így induláskor +1 járul az Állóképességükhöz (Constitution).
  • A következő fókuszok közül választhatnak egyet: Perception (Seeing) vagy Constitution  (Running).
  • Mind a Harcos (Warrior), mind a Zsivány (Rogue) kasztba tartozók rendelkezhetnek milícia háttérrel, felfogásuknak és fegyverzetüknek megfelelően. Mindennapi életüket hátrahagyva, a volt milíciák igen sokféle képzettségre szert tehetnek.

Karakteralkotáskor a következő táblázat alapján kapnak két bónuszt:

2d6 eredménye
Bónusz
2
+1 Communication
3-4
Focus: Communication (Animal Handling)
5
Focus: Constitution (Swimming)
6
Focus: Perception (Hearing)
7-8
+1 Perception
9
Focus: Dexterity (Riding)
10-11
Focus: Strength (Driving)
12
+1 Strength

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése