2012. február 22., szerda

Celtic Age: A vándor dalnok

Utolsó előtti háttér, amit ki szándékoztam dolgozni, íme:


Vándor dalnok

Mindenhol nagy népszerűségnek örvendenek azok, akik vígasságot és zenét hoznak az emberek életébe. A vándor dalnokokat szívesen látják a falvak csapszékeiben, a városok kocsmáiban. Dalaik és jókedvük enyhülést hoz az emberek estéjébe egy átrobotolt nap után, kicsit elfeledhetik gondjukat és bajukat. A dalnokok mindenhol számíthatnak egy kupa ingyen borra, és talán szállásra is. Néha persze sietve és észrevétlenül kell elhagyniuk szállásukat, hogy a tegnap este megismert kedves és igen készséges leányzó igencsak dühös apja nehogy megtalálja őket...
A vándor dalnokok a kardokat és tőröket kedvelik, pajzsot sosem hordanak. Többen hordanak magukkal íjat, vagy könnyű számszeríjat Mikor úton vannak, előszeretettel öltenek könnyű bőrvértet, hogy az esetleges támadásoktól valamelyest védve legyenek. Persze, ha bajba kerülnek és lehetőségük nyílik rá, először szép szóval próbálják lebeszélni az útonállókat szándékukról, és inkább kifizetik az "útpénzt", mintsem hogy harcra kényszerüljenek. Amikor nincs más választásuk, akkor viszont meglepően szilaj harcosok.
  • A vándor dalnokok igazi társasági lények, lételemük a beszéd és a mulatság, így induláskor +1 járul Kommunikációjukhoz (Communication).
  • A következő fókuszok közül választhatnak egyet: Cunning (Musical Lore) és Communication (Performance).
  • A dalnokok a Zsivány (Rogue) kasztot részesítik előnyben, de az utak viszontagságai jó néhány Harcost (Warrior) is kineveltek már, valamint a felföldi klánok énekmondói is sokszor az utóbbi kasztba tartoznak.

Karakteralkotáskor a következő táblázat alapján kapnak két bónuszt:

2d6 eredménye
Bónusz
2
+1 Dexterity
3-4
Focus: Communication (Seduction)
5
Focus: Dexterity (Stealth)
6
Focus: Communication (Deception)
7-8
+1 Cunning
9
Focus: Cunning (Cultural Lore)
10-11
Focus: Perception (Empathy)
12
+1 Perception

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése