2012. március 4., vasárnap

Celtic Age: A nemesi fattyú

Mivel szerintem meglehetősen beleillik ebbe a világba is, így hát következik az utolsó előtti háttér, a nemesi fattyú:


Nemesi fattyú

Fattyúnak lenni semmilyen családban sem egyszerű, ám egy nemes úr törvénytelen gyermekének lenni egyenesen pokoli nagy kihívás. Általában nyughatatlan lelkek, akik nem találják helyüket se a nemesi udvarban, mivel anyjuktól a szeretet legtöbbször nem kapják meg, és sokszor a ház népe sem elnézőbb velük szemben. Egyszerűbb sorból származó anyjuk mellett sem találják meg számításukat, mivel édesanyjával együtt rosszindulatú megjegyzések és pletykák célpontjaivá válnak a faluban. Érthető hát, hogy egy napon felkerekednek és maguk mögött hagyják a rossz emlékű helyet, hogy végre valahol ne számítson származásuk, úgy fogadják el őket, ahogy vannak.

A fattyak páncélzata és fegyverzete igen különböző képet mutat attól függően, hogy milyen hátteret és házat hagytak maguk mögött, de előnyben részesítik a könnyű fegyvereket. A szerencsésebbek a nemesi udvarból hozhattak magukkal némi fegyvert és vértet, bűntudatos apjuk hallgatólagos beleegyezésével. Akik a falujuk csúfolódása elől menekülnek már jóval szegényesebb felszerelést tudhatnak magukénak, bár nemes apjuk itt is közrejátszhat. Ezek a keserű, sokszor cinikus ifjak szeretnének bízni valakiben, bár ezt nehezen teszik, de ha valaki rászánja az időt, egy jó baráttal gazdagodhat. 
  • A nemesi fattyak hányatott sorsuk miatt megtanulták éberen figyelni környezetüket, így induláskor +1 járul Észlelésükhöz (Perception).
  • A következő fókuszok közül választhatnak egyet: Dexterity (Initiative) vagy Perception (Hearing).
  • A fattyak mind a Harcos (Warrior), mind a Zsivány (Rogue) kasztban otthonosan mozognak, hiszen új életük számtalan lehetőséget kínál nekik.

Karakteralkotáskor a következő táblázat alapján kapnak két bónuszt:

2d6 eredménye
Bónusz
2
+1 Willpower
3-4
Focus: Cunning (Heraldry)
5
Focus: Perception (Empathy)
6
Focus: Dexterity (Riding)
7-8
+1 Constitution
9
Focus: Dexterity (Light Blades)
10-11
Focus: Constitution (Running)
12
+1 Dexterity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése