2011. szeptember 24., szombat

Mel Gibson, Gerralt of Rivia és Michael Flatley

Hogy mi a közös a fenti három úriemberben? A kelta motívum. Az utóbbi napokban kalandírogatás közben valami aláfestő zenét akartam hallgatni, akkor kezdtem el keresgélni kedvenc videómegosztó portálunkon "celtic music" címszóval. Ki is dobott jópár találatot, véletlenszerűen sokfélébe belehallgattam, és szép lassan elvarázsolt ez a zene. Hegedű, duda, dob, és még mit tudom én milyen hangszerek, szöveg nélkül, ideális aláfestő zene lenne egy krónikához! És a zene hatására szép lassan megelevenedett előttem egy gyönyörű, hegyes-dombos-felföldes táj, kis falvakkal, egy nagyobb kőfallal körülvett várossal, szakállas, hangos, irgalmatlan nagy fegyvereket suhogtató tagbaszakadt úriemberekkel...
Nos, hát ez megragadta most a gondolataimat, erre a környezetre szeretnék majd egy kellemes kis játékot kidolgozni, a rendszer még megfontolás tárgyát képezi, de ha bejön a holnapi KéM, akkor rendszernek tökéletes lesz. Leginkább a hangulatra szeretnék alapozni, ezért teszek még egy próbát azzal, hogy aláfestő zenét próbálok alkalmazni. Eddig egyszer volt ilyen meséléseim során, egy Vampire krónikámnál, nem is lett rossz szerintem, kellemes hangulatot teremtettek a válogatott zenék. Remélem sikerül hasonló hatást elérnem pl. a Cry of the Celts című zenével, miközben a táj szépségét ecsetelem játékosaim felé, Arany Jánossal vetekvő részletességgel...
De első most a holnapi kezdésű sztori. Nagyjából 5-6 óra lesz az ülés hossza, amiből szerencsés esetben lesz 2-3 óra tiszta játékidő. Azalatt nem fogjuk a világot megváltani, de kezdésnek jó lesz, talán a tervezett cselekmény harmadáig elérünk. De hát mesélő tervez...

3 megjegyzés:

  1. Az ember nem is gondolná, hogy mennyire nehéz eltalálni a jó zenét. Biztos unalmas vagyok, de fantasy alá nekem az első gondolatom mindig a Gyűrűk Ura (szerintem gyönyörű) zenéje.
    Régen Vampire alá toltunk be Static-X, Rob Zombie és hasonló stílusú nótákat, de nem volt mindenki vevő rá :( .
    Ami eddig legjobban kijött, az eddig a The Dark Knight album egy Dark Heresy sztori alatt. A zenében sokszor van hirtelen erősödés és sok a nyugis rész, tökéletesen passzolt a sötétben botorkáló játékosok mellé :) . Emlékezetes játék volt.

    VálaszTörlés
  2. A Gyűrűk Ura egy klasszikus, az mindig jó egy kis fantasy szerepjátékhoz! :) Mivel én minden évben megnézem a Trilógiát, bővített kiadásban, így nálam is bőven nyerő a zenéje!
    Amikor Vampire-t meséltem, akkor viszonylag eklektikus volt a zeneválasztás. Volt benne Cypress Hill, volt jazz (Ella Fitzgerald), volt a jó öreg PC játék, a VtM: Redemption soundtrackje. Megjegyzem, utóbbi hangvilága elképesztően jó aláfestő zene Dark Ages és modern korra is.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem ha megmondanám, hogy a GyU trilógiát (természetesen a bővített, 12 lemezes verziót) hányszor láttam akár idén, akár a megjelenése óta, akkor tuti diliházba zárnának. Howard Shore zenéje hihetetlen szép - viszont én már sajna teljesen elvonatkoztatni nem tudok a filmtől, így sokszor beugranak a jelenetek egy-egy dallam esetén.
    A fantasy nagyon hálás műfaj zenei szempontból, könnyű hozzá megfelelő zenét találni. Kb. mintha Star Wars-hoz keresne az ember aláfestő muzsikát :) .

    VálaszTörlés