2011. szeptember 11., vasárnap

Előszó

Miről is lesz itt szó?
Hát elég sok mindenről, már ami a szerepjátékot illeti. 26 éves leszek, nagyjából 10 éve játszom ezt a kellemes órákat hozó játékot, és már jó pár éve ugyanaz a társaság ül le az asztal mellé, szóval összeszokott csapatról beszélhetünk.
Én hol mesélőként, hol játékosként funkcionálok, előzetes egyeztetés alapján, így mindkét szemszögből lesznek itt posztok egy-egy játék előtt/után. Plusz még egyéni véleményem is megjelenik olykor külön bejegyzés formájában, ha épp szöget üt valami a fejembe. És még ami éppenséggel foglalkoztat, az úgyis bekerül, majd meglátom...
Elég sok stílust kipróbáltunk már, nagyjából hangulati alapon játszunk, hogy kinek mihez lenne éppenséggel kedve. Így amik terén már kipróbáltuk magunkat:
MAGUS - ezzel kezdtük, és térünk vissza valamelyik rendszeréhez időről időre. Még mindig nem döntöttük el, hogy melyik verziót tartjuk a leginkább játszhatónak...
WoD: Vampire the Masquerade - ha egy kis modernségre és sötétebb világra vágyunk. Mostanság egy befulladt Szabbat krónika kivételével nemigen vesszük elő.
D&D 4th edition - volt másfél év, amikor kizárólag ezt játszottuk. Kellemes kis stratégiázgatások, és röhögések kísérték, aztán rájöttünk, hogy a harcok kissé hosszúra nyúlnak, a párbeszédek egyre rövidebbre, így váltottunk.
Kard és Mágia - egyszer kipróbáltuk, alapvetően bejött, csak egy ember nagyon megutálta, mert nem lehetett órákat gondolkozni egy karakteren (és itt csak a statisztikáit értsétek, előtörténetről álmodni se szabad) és még ráadásul tápolni sem lehetett. Nos, vele már nem játszunk... Most tervezünk újra nekifutni.
Star Wars Saga Edition - rossz tapasztalattal indultam itt, két játékostársam a szerencsés karaktergenerálással gyakorlatilag használhatatlanná tették a karakterem. Végül is mi értelme a Jedi Consular karakternek, ha mindkét társának magasabb a Wisdomja, és még szinte ugyanazokat a Force Powereket is használják? Azóta újra nekifutottam már párszor, kezdek visszatalálni hozzá. Itt köszönthettünk egy új játékostársat, akiről évekig azt hittük, hogy ő aztán sosem fog majd hatoldalúnál különböző kockát a kezébe. Úgy látszik, átállt a sötét oldalra.
Song of Ice and Fire RPG - nálunk csak TéJD. Egy házgenerálás után befulladtunk, újraélesztés folyamatban.
Szóval, alapvetően ezen világokkal kapcsolatosan lesznek itt fellelhetők gondolatok, élménybeszámolók, miegymás.
Meglátjuk mi lesz belőle...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése