2011. szeptember 26., hétfő

Kard és Mágia 01. - az első ülés

Nos, tegnap este bele is csaptunk a lecsóba, hogy stílusosan fogalmazzak, mivel Fehérváron most hétvégén tartották a lecsófesztivált. Milyen kár, hogy nem szeretem...
Szóval, sikerült elkezdeni a kis történetet, mégha kicsit döcögősen is indultunk. A házigazda miatt laza két órás késéssel tudtunk csak odamenni a tett helyszínére, és ezért egy elég rövid játékra futotta csak, mivel ma dolgozni is kellett. A karaktergenerálás gyorsan ment, így a következő csapat állt össze: egy félork barbár, egy ember tolvaj, és egy ember íjász. Kellemes csapat, mindenki 2. szintről indult.
A cselekmény röviden, ameddig eljutottunk:
Hőseink nem épp a legjobbkor megérkeztek Avidia falujába, ahol egy rejtélyes fenevad szedi áldozatait. Kezdetben foglyokként tartózkodtak a falu egyetlen fogadójának egyik bedeszkázott ablakú szobájában, mígnem kiderült, hogy ők nemigen lehetnek az, amit a falusiak kerestek, mert a bestia újból lecsapott. Ekkor nyomozásba kezdtek az új halálesetek körül, és találkoztak egy rejtélyes dalnokkal, akit mindenki csak  az Elátkozott Bárdként ismer. Ő egy gyors próba után meggyőződött arról, hogy tényleg, nem ők a bestia, így elkezdhettek tervet kidolgozni, hogyan fedjék fel a fenevad kilétét. Végül egy szertartást hívnak össze, amin minden falusinak részt kell venni, és akkor a falusiak ősi balladájának hangjára színt kell valljon a beste. A csapat kiderítette, hogy egy vagy több vérfarkassal állnak szemben, és a rejtélyes vérmesterrel, aki az átkot terjeszti szerencsétlen áldozatok között. Így hát beezüstöztetik fegyvereik élét a falu kovácsával...
Eddig jutottunk a történetben dióhéjban. Akinek estleg ismerős a sztori, joggal gyanakszik, valóban loptam a történetet, mert nem akartam sokat szórakozni egy "kísérleti kalanddal", ami pusztán arra szolgál, hogy felmérjem a terepet egy estleg nagyobb lélegzetvételű mesélésre. Ez a kaland egy régi Kaland Játék Kockázat kiskönyv konvertált változata, nevezetesen Jim Caldwell tollából A fenevad nyomában címűé.
Egyelőre extra kommentárt nem fűzök a dolgokhoz, hogy én hogy ítélem meg a játékosok teljesítményét, majd a végén próbálom pontokba szedni a pozitív és kevésbé pozitív meglátásaim. De eddig maga a rendszer nagyon bejön, kevés a szarozás a szörnyekkel, kidobom a HP-jüket (imádom ezt a módszert!), azt' mehet!
Folytatás nagyjából két hét múlva, addig pár egyéb dolgot próbálok meg fejtegetni itt.

1 megjegyzés:

  1. Mi most D&D ülést(?), pontosabban hosszabb távú játékot tervezünk. Valószínűleg a 3. kiadás lesz (mert magyar, így más is mesélhet rajtam kívül). Ha sikerül mesélőt szerezni, akkor lehet, hogy figyelmébe ajánlom majd a KJK-s trükködet :) .

    VálaszTörlés