2012. október 19., péntek

Szerepjáték Albionban - Első benyomások

Egy hónapja vagyok kint Angliában, most már mondhatom azt, hogy sikerült berendezkedni, és szép lassan sínre került minden. Így talán már valamivel rendszeresebben tudok a bloggal és a szerepjátékkal is törődni, de azért az elmúlt időszakban is próbáltam időt szakítani rá, és lehetőséget találni a játékra.
Ez egyelőre félig sikerült. Találtam a közelben egy szerepjátékos klubot, ahová kétszer el is látogattam már, de sajnos a szerepjátékos részleggel még nem sikerült találkoznom, csak a táblás játékosokkal. Múlt vasárnap azért engedtem a kíváncsiságnak és ha már meginvitáltak, bekapcsolódtam egy játszma Game of Thrones társasjátékba. Nagyon hangulatos játék, nekem bejött, így valószínűleg máskor is kárpótolom magam egy partival, ha már nem jött össze a szerepjáték rész. A helyszín maga ahol játszunk egy elképesztően hangulatos pub emeletén van, igazi old-school hangulata van a helynek, kívülről és belülről egyaránt. A pub a Willoghby Arms névre hallgat, és íme egy kép róla:


Elvonási tüneteimet próbálom internetes játékkal csökkenteni, ez végre, hosszas szervezgetés és egyeztetés után sikerült is, így szerdán este le is ültünk pár angol sráccal a számítógépeink elé és a kezdeti Skype szerencsétlenkedés után végül Google+ segítségével bele is kezdtünk a Scales of War hivatalos kiadvány végigjátszásába. Két harc és némi szerepjáték fért bele abba a szűk három órába, de kiváló módja, hogy kicsit kikapcsolódjon az ember, és kockát csörgessen.
Kezdeti várakozásaimat túlszárnyalta a játékélmény, 5 ember könnyedén tudott játszani, kevés volt a statikus zörej, a kép megfelelő volt, és úgy abszolút élvezhető volt a játék, hogy a DM kamerája a saját gridjére volt irányítva, és bemondásra tologatta a tokeneket. Semmi alkalmazást nem használtunk a játékhoz, nem tudom, hogy esetleg később fogunk-e, de ez az első próbajáték így is jó móka volt.
A játékostársakkal szerintem szerencsém van, abszolút jó fej, huszonéves srácok. Sosem volt nagy káosz, nem volt keresztbe beszélés, ami azért abszolút fontos feltétele annak, hogy ilyen körülmények között jót lehessen játszani. De szerencsére azért amikor a szükség megkívánta, egy-egy ironikus megjegyzés, egy helyzetpoén kellően jó hangulatot és oldottságot adott a játéknak, nem volt egy másodpercig se "hardcore" jellege a dolognak. Folytatás ha minden igaz jövő hét szerdán, amennyire lehet, próbáljuk rendszeressé tenni a játékot, mindenkinek bejött a dolog.

Kelta RPG téren is vannak fejlemények, leginkább a tulajdonságmeghatározás téren sikerült zöld ágra vergődni, majd pár mondatban azt is leírom egy külön bejegyzésben, néhány egyéb aprósággal együtt. Emellett pedig lassan befejezem a Basic Fantasy elvállalt részének fordítását, már csak négy oldalam van hátra belőle, reményeim szerint a jövő hét végére elkészülök vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése