2012. január 3., kedd

Elkezdődött az oldschool RPG éve

Először is, ami az előző írásomból kimaradt: nagyon boldog, sikeres, szerepjátékban és élményekben gazdag új évet kívánok mindenkinek, aki ide tévedt! :)
Idén azt hiszem nem fogok unatkozni. Márciusban megyek egy hétre megint Angliába, majd pár napra rá céges oktatásra Németországba, nyáron foci EB, majd Olimpia, ősszel pedig terveim szerint irány Anglia. Reményeim szerint jó néhány évre.
Erre az évre ezen kívül van még két tervem, amit szeretnék még megtenni. Egyik, hogy leadjak úgy 10-15 kilót. Havi 3-4-től szeretnék megszabadulni, óvatosabb étkezéssel és sporttal. Tegnapi nappal már el is kezdtem hozzászoktatni magam az újbóli mozgáshoz, és nagyon jól esett. Most persze a karom nem tudom felemelni, de majd változik ez is. Másik, hogy megtanulom minél jobban a Photoshop használatát. Pár dolgot már láttam rajta, amivel nagyon fel tudnám dobni a meséket, és igen szép dolgokat lehet kihozni belőle amúgy is fantasy téren. Bízom benne, hogy meglesz mindkettőhöz a kitartásom.
De a szerepjáték marad. Mint az a címből is kiderül, barátaimmal visszatérünk az oldschool RPG-k világába. Lelkesedésemben meg is leptem magam Karácsonyra egy AD&D szabálykönyv szettel, Játékosok Kézikönyve, Kalandmesterek Útmutatója és Szörnyek Szörnyű Könyve. Így hát az évet AD&D-vel zártuk, egy tesztkaland erejéig. Jól sikerült, meg is volt egy játékoshalál, de hát ez benne van, főleg, ha a 4 HP-vel rendelkező mágus odamegy a csontváz mellé közelharcba. Maga a történet nem volt semmi extra, eltöltöttünk egy kellemes délutánt, végig is értünk a kalandon, következő már egy kampány lesz, reményeim szerint sikerül elég nívósra összehozni, már dolgozom rajta.
Maga a rendszer nagyon megtetszett. Sok a szabály, de nem bonyolultak, és jól meg vannak fogalmazva, még a néhány félrefordítás ellenére is, mivel a Játékosok Kézikönyve magyarul van meg. Bár ahhoz azért nem kellett volna nagy ész, hogy a Universal szféra a papi mágiánál az nem "Űr" magyarul, hanem "Általános". Plusz pár táblázat is el van csúszva, de mindegy, alapvetően nagyon jó kis könyvet sikerült szereznem.
Még az AD&D második kiadáson kívül Kard és Mágiát tervezünk, és esetleg még egy kis Vampire-t. Aztán meglátjuk, hogy mi fér majd bele.

2 megjegyzés:

  1. Búék Neked is :).
    Látom, be vagy táblázva, nem sok hely marad üresen a naptáradban.

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, eléggé szépen néz ki az év egyelőre, remélhetőleg sikerül is minden ami tervben van. Mindenesetre 2011. életem eddigi legjobb éve volt, először mondhatom el, hogy nem nagyon lehetett volna jobb!

    VálaszTörlés