2011. november 17., csütörtök

Újra itt

Nos, sikerült hazatérni Londonból, lassan be is érem magam a munkával, és a Skyrim-et is kipróbáltam. Azt hiszem most már van egy kis időm ide is írni.
Úti beszámolót mellőzöm, összességében életem nagy kalandja volt ez az út, mivel eddig még sosem voltam külföldön. Már meg is van márciusra az újabb repülőjegy, kell a repeta. Így is nehezen jöttem haza, kis híján kint felejtettem magam. Az azért durva, hogy a fontot 345 HUF-ért vettem indulás előtt pár nappal, és a héten láttam, hogy azóta már 375-re nőtte ki magát. Örülnék, ha márciusra csoda történne...
A hétvégén meg is volt alakuló ülésünk, hosszú torporból úgy néz ki feltámad a Vampire játék újra nálunk. Rögtön két karakteren is gondolkodhatok, mivel ketten is kedvet kaptak a meséléshez. Kezdünk egy laza Victorian Age játékkal, alap szituáció: egy öreg megbízza a kotériát, hogy egy idegen városban védje meg az érdekeltségeit. Ez leginkább gazdasági, így szociálisabb karakterekre van szükség, felső 10.000, szakember, stb. koncepcióban. Ide még semmi ötlet, bár egy régi karakterem pont illene ide, nem akarom szegényt másodszor is feltámasztani.
A másik modern kor, ancillákkal. Helyszín: Birmingham, Alabama. Érdekes infó a városról, hogy ez otthonom, Székesfehérvár testvérvárosa. A kotéria összetartó erejét egy titkos társaság és a városban található mágikus fókuszpontok adják. Ebből érződik is, hogy kicsit misztikus/intrikus lesz a kaland, mert természetesen egy új hercegnek köszönhetően jó pár ilyen gócpont a mi új területeinken kívül esik. Így a motiváció is megvan amellett, hogy a régi hatalmunkat visszaszerezzük a város felett. Ide már van koncepció, majd ha kidolgoztam, valószínűleg kiteszem ide is.
Maga a rendszer Masquerade/Requiem hibrid lesz. Régi klánok, új szabályok. A Victorian Age lesz a tesztüzem ezen a téren, remélhetőleg pár héten belül belevágunk.
Karakter előtörténet írás után meg majd visszatérek a kelta krónikához, annak indítása valószínűleg az új évre esik majd.

3 megjegyzés:

  1. az "ölésünk" az "ülésünk" és az "Ölelésünk" keresztezéséből jött létre? :)

    VálaszTörlés
  2. És kötekszik b.meg! :D
    Tilos nyelvújítani?!

    VálaszTörlés
  3. Először is wb!
    Rögtön két karakter? Jó nektek, hogy ilyen gyakran össze tudtok ölni :( . Beszámolókat és karaktereket várjuk ide. *vodka-narancs*

    VálaszTörlés