2012. június 25., hétfő

Ranathvan romvárosa - Kedvicsáló és egyebek

Ősi és gonosz hely Ranathvan romvárosa. Ha hinni lehet a csapszékekben elsuttogott történeteknek, akkor maga a megelevenedett gonosz lakozik az ódon városfalak között, kísértetek járják az utcákat, és démonok üzekednek halandó lelkekkel a sikátorok sötétjében.
A legenda szerint "A Gonosz Fővárosát" - ahogy gyakran nevezik - hét nagy hatalmú boszorkányúr vasmarka tartotta irányítása alatt. Alattvalóik rettegték őket, így megaláztatásaikat a náluk rangban alattuk levőkön vezették le. Viszont mint az a hatalmasok között történni szokott, felütötte fejét az irigység, az árulás, és belső háború kezdődött. Az oly hatalmas város önmagát taszította a pusztulásba. Senki nem tudja mi okozta végül a teljes pusztulást.
Beszélnek sárkányok eljöveteléről, de van aki arra esküszik, hogy a jóságos istenek küldték el bajnokaikat, hogy elpusztítsák ezt az aberrációt. 
Akárhogy is van, mesés kincsekről és hatalmas ereklyékről is tesznek említést a legendák. És ez eddig elég sok bátor próbálkozót vonzott a hatalmas metropolisz tetemére. Sokan megelégedtek a város peremén lelt apróbb értékekkel. Még többen odavesztek.
E történetek hallatán állt össze egy újabb kalandozó csapat, fejébe véve, hogy felderíti az ősi romváros titkait. Külön-külön érkeztek meg Mocsárkapu kis városába. A régi bástya köré épült helyőrség célja az, hogy egy utolsó pihenőt adjon a mocsárba igyekvő kalandozóknak, valamint feltartóztassa a gonosz városból kiszivárgó teremtményeket és nagyobb támadás esetén hírt vihessenek a fővárosba.


És itt a vége a kis kedvcsinálónak. Régen sikerült időt és energiát kerítenem rá, hogy összehozzak egy épkézláb bejegyzést, most sem sikerült. Ennek prózai oka van: a jegyzeteim és a karakterek nevei nagyjából 70 km-rel nyugatra vannak, így maga a játékbeszámoló a hét második felében születik majd meg, csütörtök magasságában. Félmunkát nem akarok végezni, nem akarok nevek nélkül dolgozni, épp ezért döntöttem úgy, hogy pár nap múlva egy hosszabb, teljesebb beszámolót írok majd.


Mostanában két dolog köt le szerepjáték terén. Először is a saját, kelta szerepjátékom világán dolgozok, lassan de biztosan szépen kezdenek összeállni a dolgok. Ha sikerült egy-egy szakasszal teljesen végeznem, akkor azokat igyekszem közzé is tenni itt. Elsőként majd a világ hiedelemvilágát és a szellemeket tervezem befejezni, reményeim szerint hamarosan kész is leszek vele.
A másik dolog pedig az Általános Fantasy Szerepjáték (Basic Fantasy Role-Playing Game) magyarra fordítása, amivel igyekszem haladni, ahogy időm engedi. Jelenleg a Kalandozás fejezeten dolgozok, lassan a végére is érek. Külön köszönet "hysteria"-nak a lehetőségért!

Szóval nem haltam meg, továbbra is aktívan foglalkozom a szerepjátékkal, csak az utóbbi két hónapom elég húzósan alakult munka terén, és nem tudtam magam rávenni a blogírásra. Próbálok valami rendszerességet vinni majd a dolgokba, szeretném folytatni a Gyűrűk Mesélője képregény magyarítását is, van is egy félkész példány az otthoni gépemen, jó lenne ha tudnám tartani majd a heti egy képsort.
Persze, majd az élet eldönti, hogy mire sikerül majd sort keríteni.
Mindenesetre kellemes nyarat, és sok kockacsörgetést kívánok mindenkinek!